nedelja, 18. marec 2012

Malta POI (2012)

Republika Malta (malteško: Repubblika ta' Malta) je majhna in gosto naseljena otoška država v južni Evropi v osrednjem Sredozemskem morju. Malta je otočje dvajsetih otokov in čeri, ki ležijo 93 km južno od Sicilije (Italija) in 288 km severno od Libije v severni Afriki. Stalno naseljena sta samo otoka Malta in Gozo (Għawdex). Otok Comino (Kemmuna) je naseljen samo občasno. Malta ima okrog 400.000 prebivalcev in dva uradna jezika: malteščino in angleščino. Glavno mesto republike ja Valletta na otoku Malta.
Malta je bila zaradi svojega ključnega strateškega položaja sredi Sredozemskega morja v vsej svoji zgodovini križišče zelo različnih kultur. Od neolitika naprej so otočju gospodarili Feničani, Rimljani, Arabci, Normani, Bizantinci, malteški vitezi (ivanovci), ki so dali otočju svojstven pečat, Francozi in Angleži. Na otočju je leta 60 doživel brodolom sveti Pavel, ki je na otoke prinesel krščanstvo. Katoliška vera je sedaj uradna in najpogostejša vera na Malti.
Malta je dobila neodvisnost od Velike Britanije leta 1964. Od leta 2004 je članica Evropske skupnosti, poleg tega pa je članica Skupnosti narodov in Organizacije združenih narodov.
vir: Wikipedija

V datoteki .rar se v .gpx in .kml formatu nahaja 66 POI točk

- 1x kamp (edini kamp na otoku)
- 20 lokacij plaž
- naravne in kulturne znamenitosti idr.



Oglejte si Malta na večjem zemljevidu.


Find more about Weather in Luqa, ML
Click for weather forecast

Ni komentarjev:

Objavite komentar